Vakantiebeurs

Vakantiebeurs

Wil je een reis boeken of gewoon in de vakantie stemming komen? Het kan allemaal! En waar kan dat nou beter dan op de Vakantiebeurs?

Alhoewel ik reizen erg leuk vind, ben ik niet naar de beurs gegaan om een vakantie te boeken. Voor mijn studie is het erg belangrijk dat ik kennis maak met veel verschillende aspecten van de sectoren die we behandelen. Dus een bezoekje aan de vakantiebeurs kan daar niet aan ontbreken. Maar.. ik kan natuurlijk niet ontkennen dat ik stiekem al gekeken heb naar het volgende land dat ik graag wil bezoeken.

image

Wat me erg opviel aan de vakantiebeurs waren de cruises. Wow wat een booming industry. Onlangs waren het vooral de 65+’ers die van de luxe wilden genieten, maar tegenwoordig struikel je over de spelende kinderen en de smoorverliefde net getrouwde stelletjes op honeymoon. Ja een cruise is tegenwoordig hot voor alle leeftijden en inkomensklassen. Maar waarom nou? Een cruise betekent natuurlijk lekker niks doen en toch overal naar toegebracht worden, geen bed opmaken en niet afwassen, niet koken en lekker elke avond uiteten. Een luxe die je even wegtrekt uit het hectische, drukke en stressvolle leven.

image

De hal “verre bestemingen” werd minder druk bezocht dan de rest van de hallen. Waarom? Waarschijnlijk is daar heel makkelijk een antwoord op te geven. Nu.nl schreef onlangs een bericht dat het aantal vakanties geboekt in het winterseizoen met 6 % gedaald zijn en de zomervakanties 4 %. Het geld groeit niet aan de bomen en aangezien het feit dat het economisch niet meer helemaal op rolletjes loopt zijn de verre bestemingen dus een stuk minder interessant.

image

Wat me ook opviel was dat de stand die er stonden niet alleen maar informatie gaven, maar je ook echt de sfeer van het land wilden laten proeven, zoals de Thaise danseressen hierboven op de foto. Er werd heel veel aan cultuur getoond, maar ook geloof ontbrak niet. Denk maar een christelijk vakantieplein. 

Helaas was het erg druk en heb ik lang niet alles kunnen zien, volgend jaar kom ik zeker terug!

Bezoek de Vakantiebeurs

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s