Beauty

Winterprogramma voor de huid

Wat gaat het deze winter worden? Gaan we een echte Hollandse winter tegemoet, met veel kou en misschien een beetje sneeuw? Of wordt het zoals ze het noemen een “kwakkelwintertje” met dan weer vriezen, dan weer dooien. Wat het ook gaat worden, 1 ding is zeker: onze huid moeten we blijven verzorgen.

Ook ‘s winters is het erg belangrijk de goede producten voor je huid te gebruiken. Onze huid wordt namelijk geconfronteerd met kou en wind, maar ook de verandering -van de droge, warme lucht binnenshuis, naar de vochtige, koude lucht buitenshuis- geeft een trekkerig aanvoelende huid.

Elke seizoenswisseling betekent in principe ook een verandering in de huidverzorging. Allereerst wil ik jullie iets vertellen over de reiniging van je huid. Waar ik zelf veel last van heb gehad in de winter was een droge, trekkerige huid. Super vervelend natuurlijk! Ik ben toen op aanraden van mijn moeder, die schoonheidsspecialiste is, een reinigingscrème inplaats van een washgel gaan gebruiken. En 3 keer raden… het werkte! Wat veel mensen niet weten is dat ze na een reinigingscrème -dus niet bij de washgel- een tonic moeten gebruiken. Dit is omdat de zuurgraad (ph-waarde) van je huid ontregeld is na het gebruik van de reinigingscrème. Met een tonic kun je dit weer naar de normale ph-waarde brengen. Eveneens is de tonic bestemd om de laatste make-up resten te verwijderen en de huid te verfrissen. 
Na de reiniging gebruik je ter bescherming van je huid ook nog een dag/nacht-crème. Bij winterse weersomstandigheden is het beter om de rijkere variant van je dagcrème te gebruiken. Rijke crèmes bevatten namelijk meer lipide(vet)stoffen die de huid in de winter extra goed verzorgen en  beschermen.

Maar waarom is het nou belangrijk om twee keer op een dag te reinigen, dus ‘s avonds als je naar bed gaat en ‘s morgens als je wakker wordt.
Nou dat zit zo: overdag is de huid druk bezig zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf. In de winter dus sneeuw, wind, vorst etc. Maar als we slapen verandert onze stofwisseling en schakelt de huid over op “repareren”. ‘s Avonds is reinigen dus van belang omdat de huid gedurende de nacht aan het werk moet om zich te herstellen, vernieuwen en afvalstoffen te verwijderen. Alleen een schone huid kan optimaal zuurstof en werkstoffen opnemen om de processen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Dus, keep it clean!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s